Прес-центр23 липня 2020, 11:07

До уваги суб’єктів господарювання та місцевого населення! Продовжено дію адаптивного карантину

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 22 липня.

Як повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України  (www.kmu.gov.ua) в  залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. При цьому навіть для «зеленої зони» продовжують діяти певні карантинні обмеження:

- у громадських будівлях обов'язковим є носіння маски або респіратора;

- проведення масових заходів може відбуватися за умови перебування не більше однієї особи на 5 квадратних метрів;

- кінотеатри мають бути заповнені не більше, ніж на 50 %;

- пасажирські перевезення мають відбуватися тільки для пасажирів на сидячих місцях.

На території міста та в сільських населених пунктах району можна спостерігати непоодинокі випадки нехтування встановленими карантинними обмеженнями, як з боку працівників загальнодоступних закладів (магазинів, аптек тощо), так і місцевим населенням. Нехтування встановленими карантинними нормами може призвести до погіршення ситуації щодо кількості інфікованих та посилення обмежень.

Враховуючи зазначене, Кремінська райдержадміністрація ще раз звертається до підприємців та мешканців району щодо необхідності дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та використання  заходів дезінфекції. Нехтування введеними карантинними обмеженнями в період дії карантину може призвести до вкрай негативних наслідків.