Прес-центр23 жовтня 2019, 09:10

Домашнє насильство – злочин, а не "любов".

В Україні, як і в інших цивілізованих країнах світу, й досі невирішеною залишається проблема домашнього насильства.
У більшості випадків від нього страждають жінки, але часто жертвами стають також чоловіки та діти.
Побиття чоловіком дружини чи психологічні приниження будь-кого з членів родини досі часто вважають "сміттям, яке не варто виносити з дому".
Проте, завдяки змінам до Кримінального кодексу, які набули чинності 11 січня 2019 року, стало можливим визнавати системне насильство в сім'ї злочином. Крім того, вже рік як діє закон про протидію та запобігання домашньому насильству, який визначив 16 категорій людей щодо яких може чинитися таке насильство.
Фахівці Кремінського РЦСССДМ продовжують проводити системну інформаційно-просвітницьку роботу серед різних верст населення району щодо профілактики та протидії насиллю. 22 жовтня на базі Боровенської сільської ради для жителів Боровеньок та Єпіфанівки ними був проведений тренінг «Домашнє насильство – злочин!».
В ході тренінгу учасники намагались визначити, що таке насилля та його різні форми, зокрема, фізичне, сексуальне, психологічне та економічне. Було розглянуто законодавства України у сфері запобігання та протидії домашньому й гендерно обумовленому насильству, можливості отримання допомоги на місцевому рівні.
Акцент профілактичного заходу був зроблений на тому, що домашнє насильство – це проблема не окремої родини, а всього суспільства; ніхто не заслуговує, аби його принижували чи били.