Прес-центр19 червня 2018, 14:06

«Допомога Схід». Гуманітарну медичну допомогу передали благодійники із Франції

Асоціація «Медична та Благодійна Допомога Франція-Украïна» у рамках стратегічної ініціативи Об’єднаних сил «Допомога Схід» завдяки тісній співпраці з Луганською облдержадміністрацією передала в Луганську область гуманітарну медичну допомогу.

Сьогодні, 19 червня, Кремінський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, що у с. Стара Краснянка Кремінського району, отримав гуманітарний вантаж. Презентація проекту «Допомога Схід» відбулася за участі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та заступника командувача ОС генерал-майора Олександра Голоднюка.

Очільник області подякував представникам благодійної організації за надану допомогу. «За останні два роки ми відновили роботу багатьох обласних медичних закладів. Дитяча обласна лікарня за своїм оснащенням є однією з кращих на Сході України. У лікувальні заклади області закуплено транспорт, діагностичне обладнання, і робота з відновлення медичної галузі триває. Ми вдячні асоціації «Франція – Україна» за надану допомогу та командуванню Об’єднаних сил за ініціативу та партнерство у її реалізації», – наголосив Юрій Гарбуз.

Реалізація гуманітарної програми стала можлива завдяки тісній співпраці Об’єднаних сил та обласної адміністрації.

«Командувачем Об’єднаних сил генералом-лейтенантом Наєвим було ініційовано гуманітарний стратегічний проект «Допомога-Схід». Одним із кроків цього проекту є надання допомоги тим, хто цього потребує», – зазначив генерал-майор Олександр Голоднюк. За його словами в рамках проекту «Допомога-Схід» проводиться цілий комплекс заходів, зокрема відновлення інфраструктури, оздоровлення дітей, допомога вразливим категоріям громадян. Заступник командувача закликав усіх небайдужих долучитися до проекту.

Засоби гігієни компанії «Хартманн» загальною кількістю близько 1,5 тисяч упаковок (33 палети) розподілені між 12 обласними лікувальними закладами. До складу гуманітарного вантажу увійшли: підгузки для дорослих, гінекологічні прокладки для породіль, урологічні прокладки, одноразові поглинаючі пелюшки, одноразові поглинаючі труси. Допомога призначена для геріатричних пансіонатів та будинків для людей з інвалідністю.

Асоціація «Медична та Благодійна Допомога Франція-Украïна» ( Aide Médicale et Caritative France-Ukraine) була створена у травні 2014 року на основі колективу «Євромайдан Париж». Cкладається із членів української спільноти у Франції, а також небайдужих громадян, які беруть активну участь у медичній допомозі з самого початку війни на Сході Украïни.

Асоціація протягом чотирьох років здійснює гуманітарну допомогу одразу за декількома напрямами: організовує гуманітарні місії французьких лікарів, стажування українських лікарів у Франції, закупівля і доставка медичних індивідуальних засобів захисту, організація лікування поранених військових, реабілітації та відпочинку дітей на території Франції, гуманітарна медична допомога освітнім неприбутковим закладам та цивільному населенню України.

 

Довідково.

Заклади, до яких розподілена гуманітарна допомога:

  • Луганська обласна клінічна лікарня,
  • Дмитрівський обласний психоневрологічний інтернат,
  • Білокуракинський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів,
  • Кремінський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів,
  • Сватівський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів,
  • Троїцький обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів,
  • КЗ «Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат»,
  • Новоастраханський обласний психоневрологічний інтернат,
  • Нижнянський обласний психоневрологічний інтернат,
  • Старобільський обласний психоневрологічний інтернат,
  • Теплівський обласний психоневрологічний інтернат,
  • Територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг Мар'їнського району Донецької області.