Прес-центр25 вересня 2020, 15:09

Дошкільна освіта – це фундамент особистості, який закладається з самого дитинства

Дошкільна освіта – це  фундамент особистості, який закладається  з самого дитинства.

Наприкінці вересня працівники закладів дошкільної освіти відзначають Всеукраїнський день дошкілля. Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий садок і на дошкільне дитинство в цілому.

Професія вихователя  вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і безмежної любові до своєї справи. Дошкільний вік – особливо важливий і відповідальний період у житті дитини. В цьому віці формується особистість і закладаються основи здоров’я. Різнобарвне, насичене цікавим змістом дитинство і подальша доля кожної дитини залежать від мудрості вихователя, уваги до внутрішнього світу малюка. Завдяки вихователям, дошкільнята пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

Працівникам дошкілля довіряють найдорожче - дітей. Від їх професіоналізму, терпіння і мудрості, уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить дуже багато.

Сьогодні послуги дошкільної освіти у Кремінському районі отримують більше семисот дітей. Вісім закладів дошкільної освіти: «Ластівка», «Катруся», «Берізка», «Малятко», «Зірочка», «Калинонька», «Рябінушка» щодня радо зустрічають маленьких вихованців. Стають більш популярними групи короткотривалого перебування, які працюють у складі 11-ти навчально-виховних комплексів, створених за останні роки.

У світі та в Україні змінився погляд на роль дошкільної освіти. Дошкільна ланка є першою сходинкою неперервної освіти. Це той фундамент особистості, який закладається  з самого дитинства, служить опорою і основою в подальшому житті.

Дошкільна освіта забезпечує збалансований розвиток дитини, відкриває широкі можливості для самореалізації, саморозвитку та самозбереження, сприяє сформованості базису особистісної  культури. 

У садочках працюють спеціалісти з глибокою самовідданістю, величезним терпінням і нескінченною любов’ю до дитини і до своєї справи. Вони в постійному пошуку, у постійному вдосконаленні педагогічної майстерності.

В переддень відзначення Дня дошкілля Олег Клименчуков, голова Кремінської РДА, та Людмила Петрусенко, начальник відділу освіти Кремінської РДА, відвідали заклади дошкільної освіти для привітання і відзначення кращих працівників садочків.