Прес-центр5 квітня 2019, 15:04

Доторкнутись до витоків національної культури мали можливість учасники творчого семінару

Доторкнутись до витоків національної культури мали можливість учасники творчого семінару.

Днями педагоги Кремінського будинку дитячої творчості  провели  районний семінар для керівників гуртків декоративно-ужиткового мистецтва.  Семінар проходив  у музеї студії «Чудова майстерня» на базі Кремінської ЗОШ №3.

Учасники прослухали цікаву  теоретичну інформацію  про мистецтво світфлористики, історію виникнення, різноманітність композицій за виконанням і призначенням, а потім взяли участь у двох майстер-класах: «Виготовлення композиції з тюльпанів в техніці «світфлористика» та «Ляльки – мотанки - обереги  вашої оселі».

Майстер – класи провели керівник декоративно-вжиткової студії «Чудова майстерня» Олена Авчиннікова та керівник гуртка БДТ, що працює на базі Варварівської школи,  Ірина Стасюк.

До речі, лялька – мотанка – це один з найдавніших народних оберегів, який, пройшовши крізь століття і наразі дуже популярний.

Створення оберегу дає можливість доторкнутися до витоків національної культури. Техніки, які продемонструвала Ірина Стасюк, є нескладними і підходять для занять з дітьми.