Прес-центр17 травня 2017, 15:05

ДСНС України закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах!

Самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах суворо забороняється діючим законодавством. 
ДСНС України закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах! 
З настанням весняно-літнього періоду та у зв’язку з підвищенням температури, люди почали прибирати присадибні ділянки, угіддя та спалювати суху минулорічну траву. На превеликий жаль, громадяни не розуміють, що саме їхня недбалість та необережність під час випалювання сухостою можуть стати причиною масштабних пожеж. Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Усі випадки виникли в наслідок людського фактору - порушення людьми елементарних правил пожежної безпеки. 
Саме тому Кремінський міськрайонним відділ Головного управління ДСНС України у Луганській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. 
Шановні громадяни! 
Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття у лісі, не створюйте смітників на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. 

Кремінський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області