Прес-центр1 серпня 2018, 16:08

Двом родинам ВПО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, призначено компенсацію за належні для отримання жилі приміщення

Двом родинам ВПО, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, призначено компенсацію за належні для отримання жилі приміщення.

Як відомо, Урядом удосконалено механізм забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Постановою КМУ від 18 квітня 2018 року №280 передбачено можливість виплати зазначеній категорії громадян грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, з урахуванням можливості постановки їх на квартирний облік.

1 серпня за участі заступника голови райдержадміністрації Лариси Махури відбулось засідання комісії з розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб, які мають статус учасників АТО.  

На підставі наданих двох заяв у відповідності до Порядку  та умов
надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, комісією було прийнято рішення про призначення компенсації.