Прес-центр16 липня 2019, 17:07

Голова райдержадміністрації Наталя Чехута із робочим візитом відвідала Невську громаду.

Сьогодні голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко побували в с. Невське. 
Під час перебування очільники району оглянули перебіг ремонтних робіт у школі, привітали бухгалтерів сільської ради і місцевих підприємств, поспілкувались із сільським головою Віктором Зозулею, керівниками сільгосппідприємств «Риск» і «Поле».
Як писалось раніше, з метою технічного забезпечення перших класів шкіл Кремінського району згідно стандартів Нової української школи, за рахунок районного бюджету для них було закуплено та підключено інтерактивні комплекси. Не виключенням стала і Невська школа. Наразі в школі йдуть ремонтні роботи та проводиться заміна вікон. 
«Ви робите все можливе для покращення справ в освітній галузі. Ви керівники, які люблять свій район» - зазначила директорка школи Тетяна Полтавець.
Пізніше очільники району зустрілись із керівниками фермерських господарств, які здійснюють свою діяльність на території Невської громади - Володимиром Борщовим і Григорієм Ткаченком. 
На сьогоднішній день ФГ «Поле» закінчило збирання врожаю. Валовий збір ранніх зернових та зернобобових культур склав 1,6 тис. т, середня врожайність 37,1 ц/га. Фермерське господарство має сучасний машино – тракторний парк. 
ФГ «Риск» одне з підприємств в районі, яке займається тваринництвом (молочне скотарство, свинарство) та вирощуванням сільськогосподарських культур. Наразі в господарстві тривають жнива. Фермерське господарство вже намолотило понад 1,6 тис. т ранніх зернових та зернобобових культур при середній врожайності 38,3 ц/га. Окрім цього, на базі підприємства створений та працює сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Молочар Кремінщини». 
Наталя Чехута та Володимир Прокопенко також відзначили кращих працівників цих підприємств грамотами райдержадміністрації та районної ради. Так, цьогоріч відзнаки отримали працівники «Риску» - комбайнер Ігорь Ткаченко, механізатор Сергій Морозов, водій Олексій Хомеча, механізатори Олександр Феленко, Єгор Єлістратов та працівники «Поля» - водій Леонід Яковенко, механізатори Микола Реута, Василь Котляр, Володимир Лінник і Анатолій Кусливий.