Прес-центр23 серпня 2018, 08:08

Голова райдержадміністрації Наталя Чехута взяла участь у засіданні сесії районної ради

22 серпня пройшло засідання позачергової тридцять п’ятої сесії районної ради, участь в якому взяла голова райдержадміністрації Наталя Чехута.

Позачергова сесія була скликана задля вирішення ряду важливих питань в освітянській галузі району.

Серед інших, прийняте рішення про  відкриття 4-х класів з інклюзивною формою навчання на базі міських шкіл № 1 та  № 4.

На сьогоднішній день, питання щодо відкриття класів з інклюзивною формою навчання та збільшення мережі таких класів зростає. Але потреба визначається тільки після заяви батьків на організацію відповідної освіти.

Задля забезпечення мешканців села Червонопопівка доступністю  освітніх послуг, що надаються системою дошкільної освіти було прийнято рішення створити ясла-садок «Калинонька».

Опорному навчальному закладу у сел. Красноріченське змінили назву та затвердили його статут.

Відповідно до Національної стратегії розвитку освіти в Україні задля реалізації проектів «Змінимо країну разом», створення сприятливих умов для співробітництва в галузі освіти між Луганською та Львівською областями, внесено зміни до районної  цільової соціальної  програми  «Освіта Кремінщини» на  2017-2020 роки.

З метою забезпечення доступності освітніх послуг для мешканців мікрорайону  міської школи № 1, депутатами було підтримано рішення «Про  відкриття додаткової дошкільної групи денного перебування,  та введення додаткових штатних одиниць до навчально-виховного комплексу «Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 –дошкільний навчальний заклад». Це дасть змогу охопити більший відсоток малюків міста дошкільною освітою.