Прес-центр17 квітня 2018, 13:04

Голова райдержадміністрації провела засідання районного штабу з проведення акції «За чисте довкілля».

В засіданні взяли участь представники міської ради та Красноріченської ОТГ, заступники голови РДА, керівники структурних підрозділів адміністрації, бюджетних установ, представники лісгоспу та Райавтодору, а також Національної поліції. 
 «Перед нами стоїть завдання організувати та скоординувати роботу по приведенню населених пунктів району до належного санітарного стану. Окремо б хотіла звернути увагу на необхідність завершення до 8 та 9 травня ремонтів пам’ятників і пам’ятних знаків, а також завершення благоустрою прилеглих до них територій. Наше шанобливе ставлення до загиблих у роки Другої світової війни повинно починатись саме з цього», - сказала Наталя Чехута. 
На засіданні штабу було конкретизовано «зони відповідальності» для весняного прибирання. В межах населених пунктів більшість виконкомів затвердили своїми рішеннями відповідальних за благоустрій прилеглих територій. Лісові масиви поблизу доріг почистять працівники лісгоспу, зокрема, мова йде про об’їзну дорогу від «рибки» до вулиці Хвойної, а узбіччя доріг вдовж трас державного і обласного значення - місцева філія ДП «Автодор». 
 Крім того, голова РДА звернула увагу міського голови на необхідність передбачити необхідну кількість техніки для того, щоб після прибирання вивезти сміття, землю та торішнє листя. 
Голова районної ради Володимир Прокопенко окремо зупинився на необхідності благоустрою автостанції та залізничного вокзалу. 
Також слід відзначити, що ефект від весняної толоки буде відчутним, якщо в ній візьмуть участь всі креміняни, представники громадських об’єднань. 
Зокрема, 21 квітня 2018 року Кремінська міська рада запрошує мешканців міста Кремінна на толоку по прибиранню берегів річок Красна та Родничка, яка буде проходити в рамках проекту «Поліпшення доступу до води в громаді м. Кремінна», що реалізовується Кремінською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу.