Прес-центр11 липня 2018, 16:07

Готуємо сани влітку - триває підготовка до нового опалювального сезону

В ході чергового засідання районного оперативного штабу з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення району до сталої роботи в опалювальному сезоні 2018-2019 років, яке сьогодні провів перший заступник голови РДА Володимир Позняк, вкотре розглянуто виконання планових показників.
Як було зазначено, наразі завдання з підготовки до нового опалювального сезону виконані на 48%. Так, стан підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства до роботи в осінньо-зимовий період виконано на 55 %, об’єктів теплопостачання – 45 %, житлового фонду на 42 %, дорожньо-мостового господарства – 52 %. Заготовлено 180 т піску для виготовлення протиожеледної суміші.
Також керівники відповідних служб доповіли про проблемні питання, які виникають під час проведення підготовчих робіт. Серед таких - питання забезпечення централізованим водопостачанням сільського населення. Сільські водопроводи знаходяться у незадовільному технічному стані без належної виробничої бази та персоналу для обслуговування. На сільських комунальних підприємствах водопостачання відсутні або закінчилися відповідні ліцензії, які необхідно перереєструвати. 
Ще однією з проблем, яка має наслідки як для району, так і для всієї області, є кризова ситуація в ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яке залишається без фінансування через штрафні санкції, задіяні через заборгованість Енергокомпанії перед ДП «Енергоринок». Товариство працює в умовах арешту банківських рахунків. 
За результатами проведеної наради керівникам підприємств, установ та організацій були надані відповідні доручення.