Прес-центр10 жовтня 2017, 08:10

Громадський бюджет у Кремінній – це реальність

5 жовтня у приміщенні громадської організації «Наша громада» у місті Кремінна відбулася презентація проекту «Бюджети Луганщини: впровадження бюджетної адвокації в ОТГ Луганської області».
У заході взяли участь представники виконавчих органів Кремінської міської ради, Кремінської районної державної адміністрації, громадської ради при виконавчому комітеті Кремінської міської ради та представники громадських організацій міста.
На презентації керівник проекту Євген Ільченко представив присутнім основні цілі проекту «Бюджети Луганщини: впровадження бюджетної адвокації в ОТГ Луганської області», а саме впровадження у місті Кремінна, та у майбутній Кремінській ОТГ двох нормативних документів: Бюджетний регламент та Положення про громадський бюджет. 
Під час обговорення проекту з присутніми, представники як від громадськості так і від міської влади одноголосно підтримали ідею впровадження вказаних нормативних документів у місті. Також було озвучено, що в цьому році у місті Кремінна вже відбувся конкурс громадських ініціатив, який можна віднести до спрощеної форми громадського бюджету. Оскільки найближчим часом буде сформовано Кремінську об’єднану територіальну громаду, вкрай необхідно створювати важелі впливу громади на прийняття рішень з формування та контролем за використанням місцевого бюджету.
Керівництво міста це розуміє, тому вже взяло курс на зближення з громадою, а проект «Бюджети Луганщини: впровадження бюджетної адвокації в ОТГ Луганської області» лише допоможе сформувати якісні нормативні документи. 
Ініціатива «Бюджети Луганщини: впровадження бюджетної адвокації в ОТГ Луганської області» реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Королівства Нідерландів та Європейського Союзу в межах Програми відновлення та розбудови миру. Погляди, висловлені в матеріалі, належать автору і можуть не збігатись із офіційною позицією ПРООН в Україні, Королівства Нідерландів та Європейського Союзу.