Прес-центр18 грудня 2018, 17:12

Керівники району зустрілись із провідними спортсменами району.

18 грудня голова райдержадміністрації Наталя Чехута спільно із головою районної ради Володимиром Прокопенком зустрілись із спортсменами району аби привітати їх із прийдешніми новорічними святами та відзначити нагородами.
У залі РДА зібралися спортсмени Кремінщини, які у 2018 році прославляли наш район на всеукраїнських змаганнях, міжнародних турнірах, Чемпіонатах України та Європи, та їх тренери. 
До проведення зустрічі долучились почесні гості - співголова благодійного фонду «Кремінщина» Юрій Іщенко, триразова олімпійська чемпіонка, віцепрезидент Федерації легкої атлетики Луганської області Ольга Бризгіна, учасниця Олімпійських ігор Ніна Моргунова-Бєла, заступник голови Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету Андрій Гожедрянов та інші.
«Побачивши у кожного з вас велику кількість медалей, я, в першу чергу, уявила, яка це велика праця. Я пишаюся кожним із вас! Бажаю вам нових перемог і досягнень, а також відчувати гордість за свої, а, отже, і наші перемоги, кожного разу, коли виконується Державний Гімн України в ході церемонії нагородження» - сказала у своєму вітальному слові Наталя Чехута.
Юрій Іщенко, долучившись до вітань, зауважив, що спортивна база району - одна з кращих в країні. Крім того, для подальшого розвитку та реалізації в районі інфраструктурних проектів планується витратити ще близько 70 млн. грн. 
Як було зазначено, у районі розвивається 31 вид спорту - 16 олімпійських та 15 неолімпійських. Офіційно працюють 3 громадські організації (федерації).
Завдяки вибудованій системі проведення спортивно-масових заходів у Кремінському районі, у поточному році відбулось 88 районних, 32 обласних та 5 Всеукраїнських і регіональних змагань.
За результатами виступів наші спортсмени завоювали 316 медалей, з них 2 - на міжнародних змаганнях (1 золота, 1 срібна) та 67 - на всеукраїнських (17 золотих, 24 срібних, 26 бронзових).
До національних збірних команд України в цьому році увійшли 9 спортсменів, з яких 2 представники олімпійських видів спорту, 2 атлети з неолімпійських видів спорту, 5 спортсменів з обмеженими можливостями.
Тому церемонія нагородження була довгою та приємною. 
Отже, були відзначені: Марк Лєванзов, Надія Лєванзова, Тетяна Буднікова, Юлія Наумчук, Данило Касьяненко, Генадій Чорнобай, Руслан Капінос, Марина Бутенко, Кирило Іванов, Дарина Омарова, Ганна Поліщук, Марина Низова, Микита Хлюбцев, Сюзанна Зеленська, Данило Дмітрієв, Артем Якуба, Іван Наконечний, Артем Білоіваненко, Олексій Шевченко, Реваз Кустов , Дмитро Шевченко, Михайло Шаповалов, Анастасія Токарь, Данило Коломійцев, Микита Сєдлий, Влада Кременчуцька, Владислав Шаповал.
Також грамотами райдержадміністрації та районної ради були відзначені і тренери призерів Марічка і Костянтин Селіванови, Єлісей Щербо, Дмитро Новіков, Андрій Алєксєєв, Валеріій Кубай, Олег Чорнобай, Лідія Матвійчук, Дмитро Циганок, Володимир Ткачов, Олександр Степанов, Олексій Карпенко, Ніна Бєла та Віктор Бобровський.