Прес-центр21 лютого 2019, 09:02

Клієнтам центру занятості будуть пропонувати розглянути можливість стати патронатними батьками.

На спільній робочій нараді за участю директора Кремінського районного центру зайнятості та представників служби у справах дітей Кремінської районної державної адміністрації було обговорено питання створення сімей патронатних вихователів на території Кремінського району. 
Прийнято рішення активізувати інформування відвідувачів районного центру зайнятості стосовно можливостей стати патронатними вихователями. Мова йде про розміщення інформації про послугу патронату в інформаційних секторах центру зайнятості, надання відповідних консультацій кар’єрними радниками в ході індивідуальних прийомів та при проведенні масових заходів, в т. ч., семінарів. 
Як відомо, в Україні впроваджена нова форма сімейного виховання, в якій передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя.
Звертаємо увагу, що патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я під час перебування. Сім’я патронатного вихователя – це подружжя, в якому один із членів на професійній основі виконує обов’язки патронатного вихователя.
На утримання кожної дитини, влаштованої у сім’ю патронатного вихователя, виплачується щомісячна соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку. Оплата послуг зі здійснення патронату над дитиною здійснюється шляхом щомісячних виплат грошового забезпечення патронатним вихователям.
Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. 
Для отримання більш детальної інформації щодо системи патронатного виховання звертайтесь до служби у справах дітей Кремінської районної державної адміністрації за адресою: вул. Банкова, буд. 3, І поверх, тел. 3-17-38.