Прес-центр29 травня 2020, 12:05

Коли і в якому режимі на Кремінщині запрацюють заклади дошкільної освіти?

Коли і в якому режимі  на Кремінщині запрацюють заклади дошкільної освіти?

Раніше повідомлялось, що районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25 травня 2020 року прийняла рішення щодо  початку роботи закладів дошкільної освіти по мірі їх готовності та за умови жорсткого дотримання усіх правил протиепідемічних заходів.

Відповідно до наказу відділу освіти Кремінської РДА від 25.05.2020 № 74-ОД «Про відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти Кремінського району» з 25 травня 2020 року розпочався підготовчий період до відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти - орієнтовно до 4 червня.

Необхідність підготовчого періоду продиктована Постановою МОЗ від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби» та пов’язана з вирішенням невідкладних завдань щодо відновлення роботи дитячих садків. Суб’єктом господарської діяльності замовлено засоби для дезінфекціїї та індивідуального захисту, тепловізори для вимірювання температури.

Заклади дошкільної освіти професійно спрогнозували ситуацію. Ужито низку особливих заходів, які виконує персонал через пандемію: генеральне прибирання приміщень, дезінфекція всіх поверхонь, закупівля продуктів харчування.

Ситуацію прокоментували у відділі освіти Кремінської РДА:  адміністрація садочків спілкується з батьками щодо нагальних питань, серед яких - виявлення родин, діти яких потребують першочергового відвідування у  зв’язку з виходом батьків на роботу. Сьогодення вимагає вдумливого ставлення до вирішення цієї проблеми. Потрібно не перевантажувати групи. Педагоги разом із батьками мають підготувати дітей до адаптаційного періоду. Персонал дошкільних закладів проходить навчання з використання нових засобів індивідуального захисту. Ретельно розробляється алгоритм прийому дітей з моменту приходу персоналу на роботу та закінчуючи тим,  як дітей віддавати батькам.

Міністерством  охорони здоров’я України оприлюднено перелік правил роботи закладів дошкільної освіти на цей період. Ранкове приймання дитини до закладу дошкільної освіти, передачу після закінчення дня проводить вихователь на території закладу за межами його будівлі. Батьки або особи, які їх замінюють, повинні одягати захисну маску та не повинні заходити на територію закладу.

У персоналу та дітей температура вимірюється протягом дня. Діти, у яких виявлено температуру понад 37,20С або ознаки респіраторних захворювань, повинні повернутися додому. Якщо підвищена температура буде виявлена в дитини протягом дня,  то вихованець буде ізольований.

Правилами  МОЗ України передбачено збільшення часу перебування дітей на свіжому повітрі, проведення ігрових занять, які не потребують фізичного контакту дітей та персоналу. Під час рухових активностей дітей у закладі не використовувати м’яких іграшок. Вилучаються килими з довгим ворсом. Здійснюється регулярне вологе прибирання.

 

На фото: нарада в райдержадміністрації щодо відновлення роботи дитячих закладів Кремінського району.