Прес-центр7 червня 2017, 13:06

Команда «Кремінські лелеки» Кремінської школи-гімназії взяла участь у фестивалі інноваційної освіти «Відкривай Україну».

Він пройшов у місті Краматорську. Там гімназисти представили свій соціальний проект «Справи добродіїв».
Загальноукраїнський проект неформальної освіти «Відкривай Україну» від фундації соціальних інновацій «З країни в Україну» тривав протягом року, а участь у ньому взяли близько 7,5 тис. учасників з 287 міст. 
В рамках проекту 3 червня одночасно в дев’яти містах України (Київ, Чернівці, Львів, Луцьк, Запоріжжя, Харків, Крамоторськ, Полтава, Вінниця) відбувся фестиваль, на якому команди презентували свої надбання у формі стендів і виступів-захистів. 
Зокрема, у Краматорську зібрались 35 команд у складі 420 школярів із 18 населених пунктів Донеччини та Луганщини, які ініціювали та проводили власні акції, спрямовані на покращення життя у своєму місті під гаслом «Від соціальної активності до відповідального громадянства». 
 Команда «Кремінські лелеки» Кремінської школи-гімназії сформувалася в складі п’ятнадцяти школярів. Напрямок діяльності обрано притаманний для цього навчального закладу – соціальний, спрямований на допомогу дітям з родин ВПО, дітям із особливими потребами та воїнам АТО. 
На проект «Справи добродіїв» учасників надихнули слова Любомира Гузара, з яким кремінські «агенти змін» Анастасія Шмельова і Варвара Кабаргіна зустрічались у вересні в Києві: «На підставі досвіду не тільки нашого особистого, але на підставі десятків та, навіть, сотень років людської історії, найкращий спосіб подолати лихо та зло — це є чинити добро. Зло можна подолати тільки добром. Тому, шановна громадо, якщо хочете жити у нормальній державі, якщо хочете передати гарну, добру державу своїм дітям та внукам — чинимо добро». 
Фотоколажі, відгуки учасників акцій, участь у майстер-класах, яскравий виступ усієї команди на сцені, турботливий супровід наставників, неперевершене дійство, море позитиву – і «Кремінські лелеки» стали заслуженими переможцями фестивалю від Луганської області. 
 Вітаємо! Нових здобутків і нових добрих справ!