Прес-центр7 грудня 2018, 09:12

Команда Кремінської ЗОШ№2 - срібний призер Всеукраїнських змагань!

Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України започатковані нові «круті ігри» серед школярів. Перші змагання з гучною назвою «COOL GAMES» відбулися 1-4 грудня 2018 року у Міжнародному дитячому центрі «Артек» та Міжнародній тенісній академії міста Київ. 
У спортивних естафетах брали участь команди з 24 – х областей нашої держави та міста Києва, які змагалися у трьох вікових групах. Креміняни підготували команди у кожній групі. 
Учні молодшої вікової групи успішно пройшли груповий відбір та вийшли до другого етапу, де у драматичній зустрічі за вихід у фінальну частину буквально на останніх метрах вирішальної естафети поступилися одеській команді. У підсумку команда ЗОШ№2 у складі Левченко Ганни, Павленко Карини, Свірідова Максима, Запорожця Андрія, Назарько Софії, Зьоми Ганни, Литвинчука Арсенія, Позираєва Андрія, яку підготувала вчитель фізкультури Ніна Бєла, посіла 5-6 місце.
Учні середньої вікової групи від естафети до естафети набиралися досвіду та впевненості у собі. Зрештою, вони ввійшли до четвірки кращих у даному віковому дивізіоні. Фінальна частина змагань відбувалася у СК «Меридіан» м. Києва. На її відкриття пришли Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, голова комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Вадим Стеценко, телеведучий Олександр Педан. 
У підсумку команда Луганської області, представлена учнями ЗОШ№2 міста Кремінна Анастасією Токарь, Данилом Коломійцевим, Сюзанною Зеленською, Микитою Сєдлим, Владою Кременчуцькою та Владиславом Шаповалом (тренер - вчитель фізкультури Олексій Карпенко) стала срібним призером перших Всеукраїнських змагань «COOL GAMES» у другому віковому дивізіоні. 
Щиро вітаємо зі «сріблом» дітей та їх наставника, батьків й адміністрацію школи, відділ освіти та Луганське відділення МОН України, а зрештою, і всіх нас! 
Наша третя команда, за яку виступали Сереброва Катерина, Алексєєв Даніїл, Вечерова Анастасія, Іванов Марк, Васильєва Анастасія, Бухтіяров Данііл, Стрельнікова Єлизавета та Абдуллаєв Богдан під керівництвом вчителя Віктора Бобровського, яка виступала серед старших школярів, доклала всіх зусиль, щоб пройти відбір до другого етапу змагань та, нажаль, не здолала прохідного бар’єру і у підсумку опинилася у золотій середині серед своїх однолітків.
Участь наших команд у даних змаганнях стала реальністю завдяки фінансової допомоги Луганського обласного відділення КВФС МОН України, відділу освіти райдержадміністрації, благодійного фонду «Кремінщина», за сприяння сектору молоді та спорту райдержадміністрації і Луганського обласного ліцею-інтернату з фізичної культури та спорту. 
Вже після змагань для учнів провели екскурсію містом: вулиця Інститутська та розповідь про події п’ятирічної давнини, «Небесну сотню», екскурс про революцію Гідності, вулиця Грушевського, урядовий квартал, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського, Національний банк України. 
На завершення подорожі до Києва народний депутат України Віталій Курило запросив всіх учасників кремінської делегації до Верховної Ради. Учням провели екскурсію парламентом та почастували обідом. 
Наразі подорож завершилась, натомість вже формуються подальші плани по здобуттю нових спортивних перемог!