Прес-центр6 березня 2019, 13:03

Команда району взяла участь у чемпіонаті області з пішохідного туризму у закритих приміщеннях серед учнівської молоді

З 1 по 3 березня у м. Попасна відбувся чемпіонат Луганської області з пішохідного туризму у закритих приміщеннях серед учнівської молоді.
Участь у змаганнях взяли команди з Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Кремінського, Сватівського, Старобільського, Білокуракинського та Попаснянського районів, загалом 120 спортсменів.
Кремінський район представляла команда будинку дитячої творчості, до якої увійшли учні міської школи № 2 – Даніїл Бухтіяров, Іван Назаренко, Анастасія Васильєва, Анастасія Сереброва у старшій віковій категорії та Вадим Безсонов, Влада Кременчуцька, Ганна Василець у середній. Також до складу команди увійшов учень школи-гімназії Микита Басараб. Керівником групи був Віктор Бобровський, а тренером-суддею Олександр Степанов. 
До участі у змаганнях допускалися тільки ті діти, які вже мають досвід занять пішохідним туризмом та мають спортивні розряди: для старшої та середньої групи мінімум другий розряд та третій для молодших. 
Діти змагались в особисто-командному, командному та особистому заліку. Результати виступу у Чемпіонаті визначали окремо для кожної вікової групи.
Всі учасники змагались у проходженні «смуги перешкод», яка складалася з шести перешкод. Діти долали перешкоди з використанням підвішеної мотузки (маятник), долали навісну переправу, підіймалися по скельній ділянці, переправлялися по вірьовці, долали схил та спускались з висоти. У командних змаганнях деякі перешкоди змінювались - діти в’язали вузли, долали скельні ділянки, підіймалися по схилу тощо.
Команда старшої вікової категорії Кремінського району посіла ІІ місце у загальнокомандному заліку та ІІ місце на дистанції командна «смуга перешкод». Команда середньої вікової категорії посіла почесне ІV місце у загальнокомандному заліку.
Вітаємо юних туристів Кремінщини з гарними результатами у змаганнях!