Прес-центр7 липня 2017, 11:07

Кремінщина вдруге гостинно зустріла гостей з різних куточків Луганщини на фестивалі української народної іграшки та гри

Кремінщина вдруге гостинно зустріла гостей з різних куточків Луганщини на фестивалі української народної іграшки та гри.
У фестивалі взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз, голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, керівники 10-ти громад Луганської області, представники групи цивільно-військового співробітництва (CIMIC), ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії, Луганський обласний козачий кінний театр «Козацька Січ», аматорські творчі колективи, народні майстри декоративно-ужиткового мистецтва, гості та мешканці району. Також цього року на свято були запрошені діти з неспокійних районів Луганщини та діти, які оздоровлюються в кремінській «Мрії».
Згідно програми фестивалю проводились українські народні ігри та забави, у яких кожен бажаючий мав змогу взяти участь. Діяла виставка-ярмарок виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, проводились майстер-класи з плетіння вінків, петриківського розпису, виготовлення українських народних іграшок – ляльок-мотанок, текстильної іграшки, ляльки-травниці, ляльки з джгутової нитки, глиняної іграшки, оберегів. Все це супроводжувалось музичними виступами ансамблю пісні і танцю та аматорськими колективами районного центру дозвілля.
Під час урочистої частини голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз привітав всіх учасників обласного фестивалю та дав старт акції «Зроби подарунок Захиснику Незалежності».
Голова райдержадміністрації Наталя Чехута презентувала презентаційну книгу-фотоальбом «Наш край Кремінщина!», куди увійшли фотоматеріали з першого обласного фестивалю та подарувала видання Юрію Гарбузу та всім керівникам громад - гостям свята. 
 Враження від заходу підсилювали театралізований виступ кінного театру, велика кількість людей одягнутих у колоритні національні костюми та запалення святкового вогнища, що є традицією святкування найзагадковішого народного свята Івана Купала.
Фестиваль української народної іграшки та гри започаткований в минулому році і проводиться згідно з Регіональною програмою розвитку української мови, культури, національної свідомості громадян України на території Луганської області. Його метою є підтримка художньо-творчої діяльності майстрів народної іграшки, популяризація народних ремесел серед молоді, поширення інформації про народні іграшки різних регіонів України, як один із феноменів культурної спадщини тощо.