Прес-центр15 лютого 2018, 14:02

Кремінщина вшановує учасників бойових дій на території інших держав.

Сьогодні у селищі Красноріченське пройшов районний урочистий захід «Час і досі не загоїв рани», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 
Щороку в середині лютого вся Україна вшановує мужність своїх співгромадян, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу. Вкотре з глибоким сумом згадують тих, хто віддав тоді найдорожче — своє життя. У збройних конфліктах на чужій землі вони гідно виконали свій обов’язок, виявили найвищі моральні якості — особистий героїзм, толерантність та милосердя. 
На урочистому заході, що цього року вперше за довгий час проводиться у Красноріченську, взяли участь голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, представники місцевої організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), а також Красноріченська громада. У залі сиділа мати загиблого в Афганістані красноріченця Валерія Головченка.

«Ми розуміємо, що будь – яка війна – це жорстокість і біль. Але з моральної точки зору перебувати під час військового конфлікту у чужій країні, далеко від рідної землі, яка тебе народила і яка дає тобі підтримку, вдвічі важче. Зі свого боку я хочу запевнити, наших воїнів - інтернаціоналістів, учасників конфліктів у «гарячих точках» у всілякій підтримці з боку районної влади. Як жителі району, як люди, перед якими схиляє голову держава, ви будете почуті і підтримані, незалежно від того, до якої громадської чи політичної організації ви входите чи, навпаки, не входите. Нам потрібна ваша допомога у патріотичному вихованні дітей і молоді. Від вас вони мають чути, що таке військовий обов’язок перед своєю країною. Що таке захищати Україну від ворога» - зазначила у своєму виступі Наталя Чехута.
Під час урочистої частини Олександр Любарь та Володимир Прошельцов були відзначені Подяками райдержадміністрації та районної ради, а Юрію Гребенюку було передано обласну відзнаку. 
 До побажань миру і злагоди - у родинах, у душах, у суспільстві, в нашій Україні приєднались голова місцевої організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Кисляков, голова районної ради Володимир Прокопенко, голова Красноріченської об’єднаної територіальної громади Віталій Жувако та інші.
Наприкінці присутні вшанували загиблих земляків хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятного знаку, що вчора урочисто відкрився у селищі.