Прес-центр23 червня 2017, 12:06

Кремінщину відвідали поважні гості

Сьогодні Кремінщину відвідала делегація у складі Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, депутатів Європарламенту Петраса Аустрявічуса і Анни Фотіги, а також Надзвичайних і Поважних послів Республіки Хорватії Томіслава Відошевіча та Португальської Республіки Марії Кріштіни Серпа ди Алмейди. Їх супроводжували заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, перший заступник голови  райдержадміністрації Роман Мар'ясов, голова районної ради Володимир Прокопенко.  
Під час візиту поважні гості відвідали три об’єкта району, фінансування яких відбувалось за підтримки міжнародних організацій.
Так, делегація відвідала ФОП Малофєєва, яка надає населенню послуги з чищення подушок з пуху і пера та займається дрібним ремонтом і пошиттям одягу. Підприємець у 2016 році виграла грант за фінансової підтримки Програми розвитку ООН та Уряду Японії. Вартість гранту становила 56 тис. грн, за які були придбані установка для чистки подушок з пуху і пера та машина для вишивання. 
Наступним об’єктом, який відвідали гості, стала районна дитяча бібліотека. Завдяки реалізації міжнародного проекту зроблено заміну даху та покрівлі, капітальний ремонт залу та тамбура, кімнати, заміну віконних та дверних блоків, ремонт ганку. Відтепер у бібліотеці працює тренінговий центр, бібліотечний кінотеатр, гурток лялькового театру та ігрова дитяча кімната. 
Фінансування робіт здійснювалось Європейським Союзом, а реалізатором стала Міжнародна організація з міграції при партнерстві Західноукраїнського ресурсного центру, районної громадської організації «Кремінський центр регіонального розвитку «Наша громада», ініціативної групи, яка складається з місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб, а також місцевої влади та громади. Загальний бюджет витрат на ремонтні роботи склав 517852,56 грн.
Останнім відвіданим об’єктом став автомобільний мост через річку Красна. Проект був реалізований у минулому році за фінансової підтримки Програми Розвитку ООН та Уряду Японії. Вартість проекту становила 156 тис. дол. США. Завдяки цьому міст був укріплений, установлені нові опори для освітлення, відремонтовані тротуари для безпечного пересування пішоходів.