Прес-центр9 серпня 2017, 09:08

Кремінські діти відпочили в інноваційному таборі «GoCamp».

Кремінські діти  відпочили в інноваційному таборі «GoCamp».  

Уже другий рік поспіль учні Кремінської школи-гімназії здобувають право відпочити в мобільному інноваційному англомовному таборі «GoCamp», що на Київщині. Цього літа «GoCamp East» базується на території дитячого центру «Дніпро» в Козині, у якому оздоровиться 600 дітей із 24 шкіл Донецької та Луганської областей, серед яких 20 гімназистів на чолі із учителями англійської Ларисою  Риковою та Іриною Гарькавець, що виконали креативні завдання організаторів і вибороли можливість удосконалити свої знання англійської в нестандартній формі з іноземними волонтерами.

У 2017 році організацією мобільних англомовних таборів опікувалися   директор ГО «Global Office» Оксана Нечипоренко та народний депутат України та співзасновник ГО «Global Office» Мустафа Найєм.  Одними із основних партнерів «GoCamp East» також стали Посольство Великобританії в Україні та Британська рада в Україні. Посол Великобританії Джудіт Гоф є першим дипломатом-волонтером, яка пожвавлює роботу проекту й закликає представників інших посольств підтримати цю корисну справу. Директор Британської Ради в Україні Саймон Вільямс здійснює всілякий патронат.

Розпочалася табірна зміна 17-29 липня. Крім інтерактивних занять «Funny English», «Healthy Lifestyle»  й  живого спілкування із волонтерами, гімназисти взяли участь у різноманітних заходах – квесті «У пошуках сузір’я», конкурсі «Битва космічних хорів», інсценованих казок, «Miss Дніпро», якою стала наша Марія Кладко,   «Великій економічній грі», у якій відзначився Антон Макогон,  посиденьках у арт-хижині, танцювальних марафонах,  зустрілися із послом Великобританії Джудіт Гоф, директором  Британської Ради в Україні Саймоном Вільямсом, народним депутатом України Мустафою Найємом, побродили вуличками старовинного Києва,  відчули себе «зірками», давши інтерв’ю низці каналів, зокрема «5-ому каналу», «112», «Радіо Свобода». Незабутні емоції подарували басейн, канатне містечко, спортивні змагання, фітнес і баскетбол, дискотеки, флешмоби, гала концерти, перегляди фільмів і мультфільмів англійською. Скрізь найактивнішу участь брала команда учнів і вчителів Кремінської школи-гімназії.

 Одна з учасниць проекту, Марія Кладко, поділилась враженнями: «Нам дуже пощастило поспілкуватися із волонтерами, які володіють англійською, із різних країн світу. Ми проводили з ними якомога більше часу, бо розуміли, що це унікальний випадок. Щоб зацікавити нас, волонтери готували цікаві уроки, ігри, квести, конкурси, концерти, тому навчання здавалося нам таким легким. Дуже цікаво було спілкуватися у вільний час, розповідати про своє життя, свою Батьківщину та пізнавати культури інших країн, взаємозбагачуватися під час вивчення мов. Назавжди запам’ятаються побажання наших нових друзів, які вони залишили нам на футболках «GoCamp». Цей табір став для нас кроком до мрії, чимось більшим, ніж просто табір. Я дуже вдячна за таку реалізовану можливість».