Прес-центр19 грудня 2017, 09:12

Кремінські діти відвідали святкове дійство до Дня Святого Миколая.

 З набуттям України незалежності поступово почали відроджуватись підзабуті традиції українського народу, серед яких святкування Дня Святого Миколая Чудотворця. Зимового Миколая вшановували і дорослі, і діти. Для останніх – це була ще й нагода отримувати подарунки. 
Вже традиційним стала участь маленьких кремінян пільгових категорій в обласних заходах з нагоди святкування Дня Святого Миколая. Святкове дійство у залі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відвідали діти – сироти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу. 
Хлопчиків і дівчаток привітав голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз: «Нехай вас береже Господь! А ми будемо будувати для вас успішну країну!». 
Маленькі мешканці області отримали солодкі подарунки та іграшки, взяли участь у цікавій новорічній інтермедії «Як врятувати Мережину».
Маємо надію, що 20 кремінських діточок отримали незабутні враження. До цього доклали зусилля і спеціалісти служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації, які вирішували організаційні питання святкової подорожі. 
Ще хотілось би відзначити, що на сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей перебуває 128 сиріт та позбавлених батьківського піклування, з яких 86 дітей влаштовані під опіку/піклування, 15 перебувають у прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу. У районі створені дві прийомні родини, в яких виховуються троє дітей та дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються шість дітей.