Прес-центр19 серпня 2019, 11:08

Кремінські гімназисти знову зустрілись зі своїми партнерами по реалізації програми освітніх обмінів між Львівщиною та Луганщиною

Кремінські гімназисти знову зустрілись зі своїми партнерами по реалізації програми освітніх обмінів між Львівщиною та Луганщиною.  

У рамках програми освітніх обмінів між Львівською та Луганською областями, Кремінська школа-гімназія спільно зі своїми партнерами - Козівським опорним навчальним закладом імені Михайла Гаврилка при Львівському національному університеті імені Івана Франка -  підготували і реалізували проєкт «Плекаємо загальнолюдські та національні цінності засобами театральної педагогіки в інноваційному освітньому просторі».

У серпні 2019 року кремінські гімназисти та педагоги вдруге представили свої надбання в галузі театральної педагогіки, національно-патріотичного виховання нашим друзям із Заходу, а господарі – козівці - презентували тренінги з розвитку командної взаємодії та захоплюючі квести.

Ось у такий спосіб  і відбувся обмін освітніми просторами.

Театральна студія гімназії «КЛАС» під керівництвом Лідії Щолок показала у народному домі виставу «Театральна подорож від Києва до Диканьки». Глядачі насолодилися майстерною грою виконавців. Оплески, квіти, добрі слова – нагорода студійцям за яскраво створені образи та оригінальність трактування української класики.

Завдяки піклуванню педагогічного колективу Козівського опорного закладу, який очолює Оксана Клепуц, креміняни відвідали туристичний комплекс «Плай» і козячу ферму «Дві Катерини», піднялися канатною дорогою на Захар Беркут, зіграли в пейнтбол, заглибилися в історію кам’яної фортеці «Тустань», відкрили для себе чарівні Карпати. Комфортне проживання, смачна їжа, постійний супровід заслуговує щирої подяки від студійців.

Як відомо, співпраця між Сходом і Заходом в особі нашого та Сколівского районів стала тісною і продуктивною після підписання угоди про співробітництво на рівні відповідних державних адміністрації та районних рад.