Прес-центр23 лютого 2021, 13:02

Кремінські ліцеїсти серед переможців обласного конкурсу робіт учнів – членів МАН

Кремінські ліцеїсти серед  переможців обласного конкурсу робіт учнів – членів МАН.

20-21 лютого проходив ХХVІІ обласний конкурс – захист науково – дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

В протоколах конкурсу було зазначено 68 учасників, в тому числі,  8 – це вихованці Кремінських ліцеїв - №1, №2 та № 5. Після рецензування до участі у конкурсі були допущені 6 робіт кремінських  науковців.

За підсумками захисту, який тривав два дні,  були визначені 34 переможці у 28 секціях, які  будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті.

Радо повідомляємо, що до переліку переможців увійшли юні  науковці Кремінського ліцею №5.

Так, учень 9-А класу Микита Хлюбцев виборов перше місце із проєктом «Борщ як культурний символ української літератури» із аналізом цього унікального харчового коду, а учень 9-А класу Владислав Пономарьов – третє місце із роботою «Писанка як універсальний символ української літератури» з позицій гендерного літературознавства.

Науковці гідно представили свої напрацювання під час постерного захисту і наукової конференції.

Микита і Владислав є кандидатами в члени МАН секції «Українська література» міста Кремінна під керівництвом Тамари Уманської та активними учасниками наукового товариства «Промінь» Кремінської ліцею №5 на чолі із Діаною Борисенко, які систематично готують вихованців до наукових випробовувань.

Щиро вітаємо! Так тримати!