Прес-центр7 червня 2017, 13:06

Кремінські шахісти стали переможцями Кубку Луганської області «Юні шахові королі».

5 та 6 червня у спортивному комплексі «Олімп» міста Кремінна відбувся фінальний етап Чемпіонату Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України з шахів «Юні шахові королі», присвячений пам’яті Івана Михайловича Митька. 
Участь у фіналі взяло більше тридцяти юних шахістів із Сєверодонецька, Рубіжного, Кремінної та Міловського району.
Змагання з шахів були організовані та проведені завдяки співпраці Департаменту освіти і науки Луганської держадміністрації, Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України, Луганського обласного відділення НОК України, а також за підтримки родини, близьких та друзів Івана Митька.
Кубок з шахів проводився в особистому та загальнокомандному заліку. Учні були поділені на три вікові групи, окремо юнаки та дівчата.
За підсумком у шахових протистояннях в особистому заліку маємо: 
 серед юнаків та дівчат 10-11 класів - І місце – Котляр Олексій (м. Кремінна, ЗОШ №2, 11 кл.) та ІІІ місце – Кременчуцька Владислава (м. Кремінна, ЗОШ №4, 10 кл.);
серед юнаків та дівчат 5-9 класів - ІІ місце – Макогон Артем (м. Кремінна, школа-гімназія, 9 кл.) та ІІІ місце – Голева Аліна (м. Кремінна, ЗОШ №4, 8 кл.);
серед юнаків та дівчат 1-4 класів: ІІ місце – Синицький Данило (м. Кремінна, ЗОШ №2, 2 кл.) та І місце – Божко Єлізавета (м. Кремінна, ЗОШ №2, 2 кл.); 
Отже, у загальнокомандному заліку перше місце здобула команда Кремінського району, яку тренує Олексій Романович Старицький, другими стали школярі з міста Рубіжного, на третьому місці опинились юнаки та дівчата міста Сєверодонецька.
Переможці та призери обласних шахових змагань були нагородженні грамотами Луганського відділення КФВС МОН України, медалями, кубками відповідних ступенів та подарунками - від сім’ї Івана Михайловича Митька і титульного партнера змагань підприємства «Український м’ясокомбінат».