Прес-центр28 жовтня 2019, 13:10

Кремінські школярі знайомились з історією українського парламентаризму.

У серпня 2019 року розпочав роботу Освітній центр, заснований Верховною Радою України за підтримки ЄС – ПРООН з парламентської реформи та Програми USAID РАДА.
Освітній центр ВРУ – це сучасний інформаційний простір у приміщенні парламенту, оснащений екраном та проекторами для перегляду відеоформату 360 градусів за технологією повної присутності.
Центр надає змогу залучити молодь, дітей до вивчення історії українського парламентаризму, допомагає зрозуміти значення Верховної Ради України в історії українського державотворення.
Нещодавно 25 учнів та вчителів Кремінської ЗОШ №4 стали першими кремінянами, які відвідали Освітній центр.
У ході екскурсій приміщеннями Верховної Ради діти та їх наставники дізналися історію створення Ради, завітали до сесійної зали, де вирішуються важливі питання під час пленарних засідань. Учні з задоволенням взяли участь у "прес-конференції", уявляли себе посадовими особами.
Дуже насиченим був інтерактивний освітній урок. Школярам запропонували взяти участь у грі-моделюванні прийняття законопроекту щодо застосування мобільних телефонів під час освітнього процесу. Вони відчули себе справжніми депутатами, утворили фракції, представили проекти і шляхом голосування ухвалили його.
За словами Майї Пуголовки, заступника директора з виховної роботи Кремінської ЗОШ №4, сучасні технології парламентської освіти, - є ефективним практичним залученням наймолодших членів суспільства до важливих політичних процесів.