Прес-центр3 червня 2020, 13:06

Кремінський учень - серед переможців Всеукраїнської Інтернет - олімпіади «Крок до знань – 2020

Кремінський учень - серед переможців Всеукраїнської  Інтернет - олімпіади «Крок до знань – 2020».

Михайло Мізірний відвідує гурток «Юний еколог», який працює на базі  Кремінської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 від комунального закладу «Луганський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді». Керівницею гуртка є Світлана Петрова, заступник директора з навчально-виховної роботи Луганського ОЦЕНТУМ.

Займатися дослідженнями Михайло почав ще в третьому класі. Саме тоді разом із своїми однокласниками він став учасником  Міжнародної програми GLOBE, яка займається вивченням екологічних змін на планеті. Уже тоді отримав свій перший міжнародний сертифікат учасника фенологічних спостережень «Вишнева Україна». Участь в цій програмі продовжується й досі.

Цікавою виявилась робота у міжнародній програмі «Lokal Lake Challenge».

Три роки поспіль Михайло брав участь у Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник», де посідав  призові місця.

У 2018-2019 році разом з командою «Невгамовні» хлопець виборов честь представляти нашу область на Всеукраїнських іграх GLOBE в місті Києві, де команда, будучи наймолодшою, виборола ІІ місце.

У 2019-2020 навчальному році Михайло отримав Сертифікат Міжнародної програми GLOBE за активну участь і перемогу в Європейській фенологічній кампанії -2019.

У грудні 2019 року виборов ІІ місце у Всеукраїнському художньому конкурсі         « Календар GLOBE – 2020» та отримав Диплом ІІ ступеню від Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

У цьому навчальному році учень Кремінської школи став переможцем обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Метелик – німий шедевр природи» та в обласному етапі  Всеукраїнського фестивалю «В об’єктиві натураліста». Для захисту своєї роботи Михайло був запрошений на участь у фінальному етапі Фестивалю, який повинен був відбутися у березні в місті Києві, але через карантинні заходи був перенесений у дистанційний режим. То ж тепер чекаємо на результати фінального етапу фестивалю.

У квітні 2020 року було оголошено про підсумки проведення Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!». За результатами в активі юного дослідника -  два ІІІ місця в номінаціях «Пейзаж» з роботою «Дзеркало Дніпра» та «Репортажний портрет» за роботу «Ой, на Івана, ой, на Купала».

Разом зі своєю однокласницею Сінченко Альоною Михайло вже вдруге став учасником науково-освітнього проєкту «Вчителі та учні беруть участь в екологічному моніторингу Антарктиди» (підведення підсумків ще буде).

Як вважає Михайло і його наставниця, найскладнішим виявилась участь у Всеукраїнській Інтернет - олімпіаді «Крок до знань – 2020», яка проводилась Національним еколого-натуралістичним центром МОН України.

Олімпіада тривала  з вересня 2019 року по травень 2020 року та складалась з двох етапів. На першому етапі учням потрібно було пройти непросте тестування з обраного предмету. Лише учні, які набрали необхідну кількість балів,  допускались до ІІ етапу. Для участі у ньому  потрібно було розробити власний проект та провести  відео - презентацію. Що й було блискуче виконано.

Тема наукового проекту Михайла: «Жива і мертва вода, її вплив на ріст і розвиток рослин». Результатом досить складної боротьби стало почесне ІІІ місце у категорії «Біологія» і Диплом Національного еколого-натуралістичного центру Міністерства освіти і науки України ІІІ ступеня.

Щиро вітаємо Михайла Мізірного та його наукову наставницю Світлану Петрову з цим вагомим успіхом!