Прес-центр22 травня 2020, 11:05

Кремінською райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями постійно ведеться робота щодо залучення інвестицій

Кремінською райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями постійно ведеться робота щодо залучення інвестицій.

З метою поширення  серед потенційних інвесторів наявний інвестиційний потенціал району райдержадміністрацією оновлюються анкети потенційних об’єктів інвестування типу «Brownfield» та «Greenfield», які в подальшому буде презентовано облдержадміністрацією на різних рівнях.

На сьогодні знаходиться в стадії реалізації проект УФСІ.VI (Український фонд соціальних інвестицій) в рамках якого на конкурсних засадах відібрано Кремінський район для реалізації субпроекту «Створення житла для внутрішньо переміщених осіб шляхом відновлення (реконструкції) існуючих будівель (створення відомчого житла для медичних працівників на базі колишньої молочної кухні)». На сьогодні ведеться робота щодо відбору підрядної організації, після чого розпочнуться ремонтні роботи об’єкту.

Також продовжується реалізація субпроекту УФСІ «Покращення умов надання послуг шкільної освіти у ЗОШ № 3 м. Кремінна» - тривають роботи із заміни вікон.

У квітні 2020 року було передано на баланс Кремінської міської ради незавершений об’єкт будівництва – багатоквартирний житловий будинок з метою створення житла для внутрішньо переміщених осіб.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2020 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» від 26.02.2020 № 211-р затверджено та знаходиться в стадії реалізації  інвестиційний проект: «Будівництво каркасної спортивної зали для Кремінської ЗОШ № 2 I-III ст. за адресою: Луганська область, м. Кремінна, вул. Титова, 18».   Роботи  тривають.

В рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України знаходиться на завершальній стадії проект «Капітальний ремонт (заміна) віконних блоків та дверей будівлі Красноріченської загальноосвітньої школи I—III ступеня, смт Красноріченське Кремінського району Луганської області». 

Також заплановано проведення капітального ремонту водопроводу та каналізаційних мереж Кремінської ЗОШ І –ІІІ ст. № 2, а також будівництво теплогенераторної для спортивної зали; будівництво двох критих стоянок для автомобілів та комор для зберігання інвентарю КНП «Центр первинної медико-санітарної дороги»; проведення капітального ремонту частини електромережі для влаштування електроопалення будівлі Варварівського сільського будинку культури.