Прес-центр16 лютого 2018, 16:02

Креміняни взяли участь у встановленні рекорду України з ліплення вареників.

16 лютого у Кремінній встановлено національний рекорд з ліплення вареників. Традиційну для Масничного тижня українську страву виготовляли у Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». До кулінарного рекорду долучились курсанти закладу, представники обласної та місцевої влади, громадські діячі й відомі українські артисти, які завітати на свято.
Як зазначено на сайті Луганської обласної державної адміністрації, дійство розпочалося о 10:20 та тривало 31 хвилину. Представник Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій повідомив, що попередній такий рекорд встановили в 2016 році у Вінниці. Там місцеві жителі та гості зліпили близько 2,5 тисяч вареників із сиром.
Пізніше вареники передадуть нашим захисникам до військової частини. 
Цей та низка інших культурно – просвітницьких заходів на Луганщині проходять цими днями у рамках проекту «Український Схід», який реалізується Міністерством культури України спільно з Луганською обласною держадміністрацією та волонтерами, а ідейним натхненником якого є Анжеліка Рудницька. 
Дипломом Національного проекту «Книга рекордів України» нагороджена і Кремінська районна державна адміністрація. Представник Книги рекордів урочисто вручив Диплом голові РДА Наталі Чехуті.