Прес-центр7 листопада 2018, 14:11

Кремінянин Олексій Шевченко отримав ключі від власного житла.

Однокімнатна житлова квартира у багатоквартирному будинку була придбана за кошти державного бюджету у сумі 215,71 тис. гривень у рамках державної програми щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа на виконання відповідного Указу Президента. 
Раніше Олексій перебував на обліку служби у справах дітей Кремінської РДА як дитина – сирота, стояв на квартирному обліку у Новокраснянській сільській раді. Після навчання в міській ЗОШ № 4 та Кремінському обласному медичному училищі підписав контракт з ЗСУ. Наразі проходе військову службу санітарним інструктором у зоні проведення ООС. 
У цілому, на виконання державної програми Кремінською районною адміністрацією спільно із Кремінською міською, Новоастраханською та Новокраснянською сільськими радами придбано три житлових квартири та один житловий будинок для п’яти осіб зазначених категорій за рахунок коштів державної субвенції у сумі 762,731т тис. грн.
Крім того, на сьогоднішній день Луганською обласною комісією прийнято рішення про виділення Кремінському району 813,975 тис. грн. на придбання ще трьох житлових квартир для трьох осіб Наразі проводиться робота по оформленню документів. 
Сьогодні, 7 листопада, ключі від власного житла Олексію урочисто передав виконуючий обов’язки голови, перший заступник голови Луганської ОДА Сергій Філь. Хлопця привітали голова Кремінської РДА Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, начальник служби у справах дітей ОДА Раїса Родіна, Новокраснянський сільський голова Юрій Смалько. 
«Олексій, ми знаємо твою непросту долю, ми знаємо, що ти захищаєш Україну. Ми завжди будемо з тобою, і завжди будемо тобі допомагати», - сказав Сергій Філь. Також посадовець звернув увагу на те, що державна програма забезпечення дітей – сиріт житлом діє два роки і, що досить важливо, дає можливість обирати житло у населеному пункті за їх бажанням. 
Голова райдержадміністрації Наталя Чехута подякувала усім причетним до організаційного забезпечення виконання державної програми. «Держава дала нам можливість дієво допомагати таким дітям. А ми, в свою чергу, спільно із сільською радою, службою у справах дітей зробили все можливе, щоб наблизити сьогоднішню радісну подію», - відзначила вона.