Прес-центр6 серпня 2018, 15:08

Кудряшівський сільский будинок культури бере участь у Всеукраїнському огляді-конкурсі клубних закладів у сільській місцевості

Кудряшівський сільский будинок культури бере участь у Всеукраїнському огляді-конкурсі клубних закладів у сільській місцевості.

За підсумками районного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, в якому взяли участь 19 клубів Кремінщини, переможцем став Кудряшівський сільский будинок культури.

Як відомо, метою Всеукраїнського огляду є вивчення, удосконалення та активізація діяльності клубних закладів у сільській місцевості, пошук нових форм і методів культурного обслуговування населення, привернення уваги органів влади до проблем культури села.

При проведені оцінювання особлива увага приділяється організації культурно - дозвіллєвої роботи, зокрема для дітей та молоді, впровадження нових культурно-творчих ініціатив, розвиток матеріально-технічної бази клубного закладу та інше.

Раніше відділом культури Кремінської райдержадміністрації було направлене  подання до управління культури, національностей та релігій обласної адміністрації щодо участі Кудряшівки в обласному етапі  Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості.  

Тому сьогодні до кудряшівців прибула делегація на чолі із заступником директора Луганського обласного центру народної творчості Іриною Божич для проведення попереднього оцінювання. Члени делегації констатували, що у закладі культури Кудряшівки Кремінського району розвитку, збереженню національної культури – фольклору та етнографії приділяється велика увага.

За плідну працю заклад неодноразово було нагороджено грамотами та подяками  управління культури Луганської облдержадміністрації, Кремінської  райдержадміністрації та районної ради, а директор Олександра Малюкіна за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку мистецтва та вагому професійну майстерність отримала Подяку від Кабінету Міністрів України. 

Наразі обласне журі тільки розпочало огляд – конкурс на теренах Луганщини з тим, щоб визначити переможця, який візьму участь у Всеукраїнському етапі.  Маємо надію, що  наш заклад культури, як і в минулому році, гідно представить на огляді – конкурсі  культуру східного регіону.