Прес-центр17 липня 2018, 17:07

«Культура надихає, зближує, єднає!» - незабаром творча делегація Кремінщини поїде до Львівської області.

«Культура надихає, зближує, єднає!» - незабаром творча делегація Кремінщини поїде до Львівської області.

Раніше Кремінський районний будинок культури спільно із відділом культури Кремінської районної державної адміністрації підготували проектну заявку для участі у конкурсі культурного обміну між Львівською та Луганською областями у рамках проекту «Змінимо країну разом!». 

Партнером відділу культури Кремінської РДА став відділ культури Радехівської адміністрації.  Колеги – начальники цих статурних підрозділів двох районів -  в свою чергу уклали угоду по  спільному  написанню  проекту під час проведення  форуму, який відбувся 4 квітня 2018 року у Севєродонецьку.

З часу підписання угоди культуряни Кремінського та Радехівського районів  тісно і плідно співпрацювали. Результатом цієї співпраці і став проект під спільною назвою «Культура надихає, зближує, єднає».

За підсумками розгляду проектних заявок він  увійшов до переліку переможців обласного конкурсу з визначення проектів культурного обміну, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного та місцевого бюджетів.

Наразі Кремінський районний будинок культури для подорожі у Радехів  ретельно готує концертну програму.

Очолює творчу делегацію начальник відділу культури Інна  Боярська.

Аматорські колективи  Радехова у свою чергу готують концерну програму з тим,  щоб ознайомити наш колектив з фольклором,  притаманним Львівщині.

Під час мистецького візиту творчого колективу Кремінського районного будинку культури відбудеться знайомство з представниками сфери культури Радехівщини, екскурсія в кімнату - музей Ігора Білозора та  перегляд документального фільму про нього, ознайомчий візит до Народного дому смт. Лопатин, участь в урочистій ході з нагоди відкриття Західноукраїнського фестивалю «Куховарня RadoFest», участь у «Вишиванковому дефіле» та представлення кращих зразків національного одягу Східного регіону, ознайомлення з традиційною та сучасною вишиванкою Галичини та інше.

Підготовлений проект  «Культура надихає, зближує, єднає» спрямований, перш за все, на співпрацю під час формування цілісного культурно-інформаційного простору, сприяння  відродженню,  розвитку та дбайливому збереженню традицій і культури української нації й українського народного мистецтва.