Прес-центр8 червня 2017, 10:06

Легалізацію виплати заробітної плати та зайнятість населення розглянули в райдержадміністрації

При райдержадміністрації ефективно працює робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої входять представники Пенсійного фонду, центру зайнятості населення, податкової інспекції, Державної інспекції з питань праці, правоохоронні органи, управління соціального захисту населення та структурні підрозділи райдержадміністрації.
7 червня відбулось чергове засідання цієї робочої групи. Провів його перший заступник голови райдержадміністрації Роман Мар’ясов. 
 На засідання комісії були запрошені керівники місцевих підприємств, (установ, організацій), які за даними моніторингу Головного управління Пенсійного фонду України нараховували у лютому заробітну плату на рівні або менше мінімальної при відпрацьованому працівником, або де відбулось переведення працівників на неповний робочий час.
Робочою групою було заслухано керівників суб’єктів господарської діяльності, які надали пояснення про причини виплати заробітної плати працівникам в розмірі нижче мінімального та проаналізовано причини нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня.