Прес-центр12 вересня 2019, 13:09

Лісівників Кремінщини привітали із професійним святом.

Споконвіку кремінську землю називають оазисом Донбасу завдяки лісовим масивам, які є безцінним дарунком природи і невід'ємною частиною нашого національного багатства. Турбота та збереження цього природного національного скарбу - професійний обов’язок лісівників.
Сьогодні в приміщенні клубу лісгоспу відбулись урочистості з нагоди святкування Дня працівника лісу.
Привітати працівників галузі та ветеранів з їх професійним святом прийшли в.о. голови райдержадміністрації Володимир Позняк і голова районної ради Володимир Прокопенко.
До найщиріших слів подяки за виконання благородної справи – збереження і примноження лісових насаджень краю - долучились директор ДП «Кремінське лісомисливське господарство» Віктор Скляров, міський голова Юрій Прокопенко, начальник міськрайонного відділу ГУ ДСНС полковник цивільного захисту Андрій Павлов, головний лісничий ДЛМГ Володимир Андрєєв.
В ході офіційної частини святкувань керівники району відзначили кращих працівників підприємства грамотами райдержадміністрації та районної ради - за активну життєву позицію, сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток лісового господарства Кремінського району та з нагоди відзначення Дня працівника лісу. Цьогоріч відзнаки отримали помічник лісничого Веригінського мисливського лісництва Анатолій Овсієнко, водій автотранспортного цеху Ігор Олійник та лісничий Кремінського лісництва Євгеній Проскурніков.
Святковий настрій всім присутнім створили працівники районного будинку культури.
Довідково. Державне підприємство Кремінське лісомисливське господарство, на якому працює 226 осіб, відноситься до галузі оброблення деревини та виробництва виробів з неї. Промислова діяльність підприємства представлена виробництвом тріски технологічної, паливних гранул (пелети) та брикетів з деревини. За січень-липень поточного року обсяг реалізованої продукції склав 15904 тис. грн.
Зазначимо, що з метою збереження, відтворення і ефективного використання цінних природних комплексів та об'єктів басейну річки Сіверський Донець, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення 10 вересня 2019 року Президентом України підписано Указ № 678/2019 «Про створення національного природного парку «Кремінські ліси».