Прес-центр1 червня 2019, 12:06

Луганщина розпочала святкування 81 – ї річниці свого утворення.

1 червня святкування річниці Луганської області розпочалось у центрі міста Кремінна фестивалем дитячої творчості «Моя мирна Луганщина».
З самого ранку діти взяли участь у культурно-мистецькій акції «БарвиLand». Цільовою аудиторією святкового заходу є сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та які перебувають у складних життєвих обставинах. Вони приїхали до Кремінної з усіх територій нашої області.
Дітей зустріли невеличким офіційним привітанням з Міжнародним днем захисту дітей від виконуючого обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергія Олейнікова, далі на дітей очікували сім тематичних, «кольорових» майданчиків. 
Так, «Червоний» майданчик став вокальною зоною та передбачав конкурс-караоке української пісні під керівництвом професійних викладачів вокалу Кремінської районної дитячої музичної школи. «Помаранчевий» − це танцювальна зона: вуличний майстер-клас різних танцювальних напрямів за участю зразкового ансамблю «Парадіз» м. Старобільськ, «Блакитний» − зона арт-терапії: майстер-класи з кавового живопису, оригамі, виготовлення птахів з глини та смайликів з паперу під керівництвом викладачів художніх відділень шкіл мистецтв та майстрів народної творчості Сєвєродонецька і Кремінної тощо. З великою зацікавленістю глядачі зустріли показовий виступ вихованців школи гун-фу «Дракон і Тигр» під керівництвом Заслуженого тренера України по кікбоксингу Андрія Сербіна. 
Кремінською родзинкою обласних святкових заходів для дітей став перегляд вистави місцевого кінно - спортивного клубу, що розташований у лісовому масиві поблизу стадіону «Олімп».