Прес-центр25 березня 2020, 15:03

Медиків будуть підвозити до місця роботи

Медиків будуть підвозити до місця роботи.

25 березня відбулось засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом в. о. голови Кремінської райдержадміністрації Володимира Позняка.

На засіданні мова йшла пр додаткові протиепідемічні заходи, яких необхідно вжити в районі з метою мінімізації ризику захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID – 19.

Зокрема, на  виконання протоколу КМУ від 23.03.2020 № 10  прийнято рішення про запровадження суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність в сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, режиму роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

Наступне питання, яке обговорили на засіданні, - це проведення дезінфекційних заходів у транспортних засобах громадського користування, на вокзалах, станціях, в інших приміщеннях, де перебувають пасажири. Як повідомив Кремінський міський голова Юрій Прокопенко, наразі автобусне регулярне перевезення на приміських маршрутах не здійснюється через відмову первізників, тому на міському штабі прийнято рішення виключити із об’єктів для проведення дезінфекції зупинки громадського транспорту.

Відсутність транспортного сполучення, в тому числі міжміського, спричинило ситуацію, коли медичні працівники не можуть дістатись до місця роботи. З цієї причини  на комісії прийнято рішення про виділення коштів з районного бюджету на перевезення медичних працівників до районної лікарні.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров’я України,  протягом доби 25 березня в Луганській області виявлений один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію.

Також в ході засідання комісії з питань ТЕБ та НС начальник  Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Луганській області Андрій Павлов акцентував увагу всіх присутніх на збереженні екосистем від пожеж. Особливо, мова йде про так зване прибирання присадибних ділянок, бо випалювання сухої рослинності у вітряну, суху  погоду  стає причиною пожеж, кількість яких останніми дняи знову збільшилась.