Прес-центр21 вересня 2020, 11:09

Мережа співпраці від сходу до заходу нашої країни – кремінські бібліотечні працівники побували у Львові

Мережа співпраці від сходу до заходу нашої країни – кремінські бібліотечні працівники побували у Львові.

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек команда проєкту «Розумна бібліотека «Безмеж» Кремінської районної бібліотеки для дітей побувала  у Львові.

З першого погляду у членів кремінської делегації склалось враження: Львів – це місто бібліотек, літератури і вражаючої, величної архітектури!
«Бібліотеки - не  тільки книгозбірні, а місця для думання, обміну досвідом та генерування цікавих ідей». Саме таку філософію роботи міських бібліотек прописано у програмі «Львів - 2020».

Під час  візиту відбулось знайомство із 9 – ми  бібліотеками, кожна з яких унікальна, цікава і має свою родзинку.

Зокрема, одна з них - Перша Львівська Медіатека - представляє собою  величезний простір, що  складається з трьох приміщень та студії звукозапису. У першому, найбільшому, розміщені  комп’ютери, друге приміщення – кімната для юнацтва, третє - кінозал та конференц-зал.

Всі бібліотечні заклади Львова обслуговують користувачів за допомогою Kona- автоматизованої інформаційної бібліотечної системи, функціонування якої забезпечила влада міста. Це система інтерфейс для бібліотекарів і користувачів, автоматизоване керування читачами та книговидача, система контролю надходжень до фонду, а головне - відкритість і доступність.

З неймовірними враженнями креміняни повернулись   додому, перш за все, від гостинності  львів’ян – колег, представників органів влади і жителів міста Лева.

Навчальна поїздка стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Демократичне врядування у Східній Україні».