Прес-центр29 липня 2020, 19:07

Ми повинні створювати такі умови, щоб люди з тимчасово окупованих територій бачили, до чого потрібно прагнути. І нам це вдається, – Дмитро Разумков на Луганщині

Про це голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив у Кремінній сьогодні, 29 липня, підсумовуючи робочу поїздку до Луганської області.

Разом із головою обласної державної адміністрації Сергієм Гайдаєм він оглянув Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп», де тривають роботи із будівництва залу спортивної гімнастики.

«Ми повинні створювати такі умови, щоб люди, які мешкають на тимчасово окупованій території, побачили, до чого потрібно  прагнути. І нам це вдається», – наголосив Дмитро Разумков.

Упродовж дня високопосадовець відвідав село Смолянинове Новоайдарського району, яке у липні постраждало внаслідок лісових пожеж, а також Кудряшівську загальноосвітню школу.

«Жителі Смолянинового вдячні людям, які врятували життя багатьох. Рятувальники зробили все можливе і навіть більше. Це щирі думки постраждалих. Я сьогодні не почув критики – лише слова вдячності пожежним, обласній та районній владі, – акцентував Голова Верховної Ради України під час брифінгу. – Кошти на компенсацію втрат вже перераховані до району. Люди зможуть їх отримати, коли нададуть усі необхідні документи. Проблемні аспекти виникають у жителів садового товариства, де деякі будинки не були уведені в експлуатацію».

Щодо можливості проведення виборів у населених пунктах уздовж лінії розмежування він зауважив: «Необхідна упевненість у дотриманні усіх умов для проведення чесних, відкритих, демократичних виборів. Та головним питанням залишається безпека громадян. Жодні вибори не повинні коштувати людських життів».

Також Дмитро Разумков ознайомився з роботою 59-го військового мобільного госпіталю в Сєвєродонецьку та поспілкувався з особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного Управління ДСНС України в Луганській області, розташованого у Рубіжному. Там він заслухав доповідь щодо ліквідації пожежі в Новоайдарському районі та подякував бійцям за мужність. Трьом рятувальникам Дмитро Разумков вручив державні нагороди та цінні подарунки: Грамотою Верховної Ради України відзначено Олександра Красія, цінними подарунками Голови Верховної Ради України – Олександра Костіна та Івана Кошмака.