Прес-центр7 лютого 2020, 15:02

Місцева прокуратура: протидія корупції.

Незважаючи на численні попередження про неминучу відповідальність за вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією, продовжують мати місце факти порушення антикорупційного законодавства.
Як наслідок, впродовж 2019 року за ініціативою Кремінського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно посадових осіб органів контролю та органів місцевого самоврядування. Вказані протоколи розглянуті та винних осіб притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів.
Крім того, прокурорами Кремінського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури взято участь у розгляді 11 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією стосовно судді у відставці, колишнього працівника поліції, працівників ДСНС, посадової особи органу місцевого самоврядування району, депутатів місцевих рад та посадової особи комунального підприємства. За результатами розгляду вказаних протоколів 5 осіб притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів.
Впродовж 2019 року Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури направлено до суду 3 обвинувальні акти за скоєння корупційних злочинів, 1 з яких розглянутий та винну особу притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу.
Робота органів прокуратури як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції триває.
Так, у січні поточного року Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури до суду направлено 2 обвинувальні акти за скоєння місцевими мешканцями корупційних злочинів, у яких судом винесено обвинувальні вироки.
З урахуванням викладеного, Кремінський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури вкотре наголошує на суворому дотриманні антикорупційного законодавства.