Прес-центр17 серпня 2018, 14:08

Мобільний табір «GREEN FOREST» Кремінської школи-гімназії завершив свою роботу

З 6 по 17 серпня на базі Кремінської школи – гімназії працював літній мобільний англомовний табір «Green Forest». Це стало можливим завдяки участі гімназистів під керівництвом вчителів Лариси Рикової та Ірини Гарькавець у Міжнародному проекті неформальної освіти «GoCamp», а також завдяки безпосередньому учаснику проекту – волонтеру і культурному послу із Сполучених Штатів Америки Benjamin Lind. 
 Зустрічі та комунікації учасників англомовного табору проходили в ресурсному центрі Британської ради на базі Мікс-коворкінг центру в гімназії, на березі річки Красної, на териконі, біля стайні, у лісовому масиві. 
Кожен день роботи табору був тематичним, містив багато рухливих ігор, співанок і завершувався фідбеком (обговорення і обміном думками). Задля збагачення лексики обговорювали різноманітні теми: екології, водних ресурсів, здоров’я, профорієнтації, захоплень, української кухні, біології людини. 
Особлива увага приділялась створенню міні-проектів у чотирьох командах із обговорюваної теми: це могли бути постери, креативні тексти, прикрашені дерева, ігри, міні-екскурсії. Головне – кожен міг самостійно висловитися англійською. Міжкультурна комунікація відбувалася в інтерактивному режимі. Гімназисти навчалися бути толерантними до іншої думки та працювати в групах. 
На завершальній зустрічі Benjamin Lind отримав подарунки: від гімназистів - сорочку із логотипами «GoCamp. Kreminskaya school-gymnasium. Ukraine» і сувенірну чашку «GoCamp. Кремінщина», від гостинної родини Кладко – теплий прийом та екскурсію до Харкова, Подяку від в. о. начальника відділу освіти Кремінської РДА Людмили Горбачової та мера Кремінної Юрія Прокопенка.
Відеозвіт про роботу табору «Усе буде GoCamp» розміщений на Інтернет-сторінках Кремінської школи-гімназії.