Прес-центр22 cічня 2020, 16:01

Молодіжні акції "Ланцюг єдності", скайп - зустрічі з районами - побратимами, класні години та інше - у закладах освіти та культури проходять заходи до Дня Соборності України.

У Кремінській загальноосвітній школі № 1 проведено традиційний ланцюг єдності спільно з учнями та педагогічним колективом Дулібської школи-гімназії ім. М. Шашкевича Стрийського району Львівської області. Зустріч розпочала вітальним словом директора школи № 1 Людмили Одіяненко та методиста Кремінського районного методичного кабінету Наталі Богомолової. З Дулібського навчального закладу слова вітання лунали з уст директора школи Степанії Кушнір та представників місцевого самоврядування. Учні початкової ланки Кремінської ЗОШ подарували друзям з Дуліб щедрівку, Дулібські ж гімназисти у подарунок виконали колядку.
У Кремінській міської школі № 2 відбулись години спілкування «У нас єдина держава, і ми єдиний народ», «Вона наш вибір, наша мрія - соборна, вільна Україна». Учні школи взяли участь у живому ланцюзі Соборності — це щорічна акція, присвячена Дню Соборності України та річниці з дня проголошення Незалежності України.
У міській школі № 3 пройшов патріотичний квест «Моя рідна Україна», вікторина «Як я знаю Україну» та шкільна тематична лінійка «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг». У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила». Окрім цього, лідерами учнівського самоврядування був проведений ярмарок «Українські страви полюбляємо, усіх рідненьких пригощаємо».
Для учнів міської школи № 4 була проведена тематична лінійка, де лідери учнівського самоврядування підготували інформацію про цю визначну подію а також загальношкільна патріотична акція «Візьмемось за руки в честь нашої злуки!».
У Кремінській школі-гімназії медіастудія "Розмай" провела урочисту радіолінійку із квестовими завданнями для кожного гурту. Кращі гімназисти відзначені радою лідерів «Країни СХіД».
У Новокраснянській школі пройшла урочиста лінійка "Україна - разом і назавжди!" та акція "Живий ланцюг соборності".
У Варварівці для учнівської молоді проведені класні години «На шляху до державності», низка конкурсів, вікторин, онлайн-квестів, а також було проведено патріотичний флешмоб «Єднаймося, українці!».
У Новоастраханському навчальному закладі відзначення розпочалось з загальношкільної лінійки «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг». Пізніше для учнів проведено пізнавальну вікторину «Я знаю свою Україну» та шкільний фестиваль української пісні «Українська пісня єднає».
У районній бібліотеці для дітей напередодні Дня Соборності України пройшла скайп-зустріч «Соборна мати Україна, одна на всіх як оберіг» із учнями Радехівського району Львівської області. Захід відбувся в рамках проєкту «Змінимо країну разом"».