Прес-центр5 листопада 2019, 13:11

Молодіжний театральний колектив Кремінщини отримав перше місце на Всеукраїнському фестивалі.

1-3 листопада у Харкові проходив ІХ Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячих і молодіжних театральних колективів ім. Марка Ентіна «Лимонад». Фестиваль проводився з метою розвитку аматорського театрального мистецтва, підвищення освітнього рівня режисерів, юних акторів і педагогів, виявлення і заохочення яскравих і талановитих учасників.
Театральні таланти представляли свою творчість у номінаціях: естрадна мініатюра, театр в танці, театр одного актора, уривок з вистави, уривок з мюзиклу, оригінальний жанр на естраді та інше.
Більше 40 дитячих, юнацьких і молодіжних любительських театральних і циркових колективів, студій з Києва, Харкова, Червонограда, Сум, Краматорська, Кремінної, Лисичанська, Мінська приїхали на конкурс.
Вперше у фестивалі-конкурсі взяв участь і відразу здобув перемогу зразковий творчий колектив «Театральна студія КЛАС» будинку дитячої творчості Кремінської районної ради під керівництвом вчителя Кремінської гімназії Лідії Щолок.
Наші театрали привезли на конкурсний відбір уривки з вистав, які дуже сподобались глядачам. За рішенням журі театральна студія КЛАС стала переможцем фестивалю, а, отже, була нагороджена Дипломами лауреатів I ступеня в одній із номінацій.
Студійці мали змогу поспілкуватись із театральними фахівцями та талановитою молоддю, обмінювались враженнями, досвідом, будували плани на майбутнє.
Щиро вітаємо вихованців студії та їх керівника Лідію Щолок з черговою перемогою. Бажаємо нових успіхів та творчих злетів!