Прес-центр22 cічня 2020, 14:01

«Молюсь за тебе Україно – соборна, рідна і єдина!»

Сьогодні в районній музичній дитячій школі відбулось урочисте зібрання до Дня Соборності України.
Участь у заході взяли керівники району – в.о. голови райдержадміністрації Володимир Позняк, голова районної ради Володимир Прокопенко, представники ветеранської організації, установ, організацій, студентська та учнівська молодь, вихованці обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії”, громадськість.
Керівники району привітали шановне зібрання з Днем Соборності України.
Вихованець кадетського корпусу Іван Бондарь розповів про співпрацю його начального закладу із Львівським державним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут та запропонував переглянути відеоролик, який був створений вихованцями цих навчальних закладів.
Також у залі згадували нашого видатного земляка – співавтора ІV Універсалу Центральної Ради Микита Шаповала. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за незалежність і свободу українського народу.
Музичний супровід заходу забезпечили композитор Олена Гончарук та аматори районного будинку культури.
Після закінчення урочистого зібрання керівники району і міста поклали квіти до підніжжя пам’ятника автору нетлінних рядків «Свою Україну любіть. Любіть її…Во врем’я люте. В останню тяжкую минуту за неї Господа моліть».