Прес-центр16 червня 2017, 14:06

На черговій сесії районної ради, що пройшла 15 червня п. р., затверджено районну програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017 – 2020 роки.

Метою Програми є створення умов для подальшого розвитку у Кремінському районі громадянського суспільства, запровадження ефективного механізму взаємодії його інститутів з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства і взаємної відповідальності, вдосконалення конструктивного діалогу влади та представників громадськості для спільного вирішення завдань суспільного розвитку району та реалізації місцевої політики. 
У документі визначені шість основних пріоритетних напрямків діяльності, серед яких – сприяння діяльності консультативно – дорадчих органів, в т. ч. громадської ради при райдержадміністрації, вивчення суспільної думки, впровадження більш ефективних механізмів участі громадськості у формуванні та реалізації місцевої політики та інше. 
Затвердження Кремінською районною радою Програма сприяння розвитку громадянського суспільства є елементом виконання Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 — 2020 роки на місцевому рівні.
Нагадаємо, Національна стратегія затверджена Указом Президента України від 26 лютого 2016 року № 68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».