Прес-центр12 жовтня 2020, 15:10

На фасаді рідної школи з’явилась пам’ятна дошка її учню – атовцю Віктору Чорнобаю

На фасаді рідної школи з’явилась пам’ятна дошка її учню – атовцю Віктору Чорнобаю.

20 липня 2017 року, у 34 – й день свого народження,  в бою під Красногорівкою Донецької області загинув боєць 92 – ї бригади ЗСУ кремінянин Віктор Чорнобай.

Сьогодні на фасаді Кремінської загальноосвітньої школи № 1, де навчався Віктор,  з’явилась пам’ятна дошка загиблому воїну.

«Віктор завжди буде членом нашої шкільної родини, нашої кремінської громади. Ми пишаємось своїм учнем,  справжнім захисником України», - сказала в ході церемонії відкриття дошки директор школи Людмила Одіяненко.

На урочистому зібранні з цієї нагоди  були присутні мама Віктора Чорнобая – Галина Павлівна, бабуся і дідусь ще одного учня цієї школи, який загинув в ході проведення АТО, - Андрія Чуприни, представники районної ради та райдержадміністрації, Рубіжансько - Кремінського військового комісаріату, а також члени  ГО «Спілка учасників АТО м. Рубіжне».

«Навчаючись у школі,  Віктор і Андрій, напевно,  щось  знали краще, щось гірше, а щось і «забули» вивчити. Але життя показало, що один урок вони засвоїли на відмінно. Цей урок  -   захищати свою Батьківщину, навіть, ціною власного життя. Кожен ранок, проходячи повз дошку Віктору Чорнобаю скажіть йому: «Дякую», - звернувся до учнів Кремінської ЗОШ № 1 заступник голови громадської організації атовців Андрій Трощій.  

Незважаючи на те, що дві родини втратили саме дороге, що в них було,  мама Віктора Чорнобая і бабуся з дідусем  Андрія Чуприни, яких він називав мамою і татом,   повторювали одне побажання: ми хочемо, що більше ніколи не гинули на війні українські хлопці і дівчата.