Прес-центр24 квітня 2018, 13:04

На колегії райдержадміністрації підбили підсумки роботи житлово-комунального господарства району в осінньо-зимовий період.

24 квітня голова райдержадміністрації Наталя Чехута провела засідання колегії райдержадміністрації, на якому були підведені підсумки роботи житлово-комунального господарства району в осінньо-зимовий період 2017-2018 років. 
В ході колегії було зазначено, що минулий опалювальний сезон пройшов, в цілому, стабільно, без особливих ускладнень, злагоджено спрацювали усі комунальні служби району, не було відключення і перемерзання водопровідних та каналізаційних мереж. Винятком стали дві зупинки, пов’язані з усуненням витікання теплоносія на окремих ділянках тепломережі та підвалів житлових будинків.

Своєчасно вживалися заходи по прочистці снігу на прибудинкових територіях та вулицях району для забезпечення руху автотранспорту і в першу чергу автомобілів аварійних служб та медичної допомоги.

Як зазначалось, в районі знаходиться 94 будинки житлового комунального фонду, з яких 58 мають централізоване опалення, нараховується 25 котелень, з яких 6 знаходяться на балансі КП «Креміннатеплокомуненерго». Всі вони були належним чином підготовлені до опалювального періоду.

За відповідний сезон було спожито 1.625,3 тис.м3 природного газу, що в порівняні з минулим опалювальним періодом менше на 278,7 тис.м3 на загальну суму 13.188 тис. грн. або на 555,6 тис. грн. менше показників минулого року. Заборгованість за спожитий природний газ, станом на 31 березня складає 11.621,9 тис. грн., де 4.765,1 тис. грн. – це борги минулих періодів. З врахуванням заборгованості по штрафах та пенях, які визнані за рішенням суду та за якими відкриті виконавчі провадження, за несвоєчасну сплату за спожитий природний газ загальна сума заборгованості складає12.012,6 тис грн.
Основне питання, яке, так би мовити, хвилює адміністрацію «Креміннатеплокомуненерго», - значне скорочення кількості абонентів централізованого опалення, що призводить до розбалансування системи теплопостачання та, як наслідок, до збільшення понаднормативних втрат у теплових мережах та значним зносом теплових мереж. Середній показник зносу основних фондів досяг 65-70 відсотків. Підприємство вбачає декілька варіантів виходу із зазначеної ситуації, головним з яких є реалізація програми децентралізації, орієнтовна вартість якої складає 24,7 млн. грн.
Голова РДА відзначила, що згадана програма буде ще неодноразово обговорюватись перед тим, як буде внесена на розгляд депутатів районної ради. 

За підсумками колегії прийнято відповідне розпорядження голови РДА.