Прес-центр8 травня 2017, 11:05

На Кремінщині попрощались з загиблим 20 – річним морпіхом.

Цього дня на міському цвинтарі зібрались всі, хто хотів провести в останню путь кремінянина Андрія Чуприну, який знаходився у зоні проведення АТО з жовтня минулого року у складі 36 – ї бригади ЗСУ. 
Трагедія сталась 4 травня під час планових навчань в зоні проведення АТО. Андрій загинув унаслідок важкого поранення. 
Попрощатись з загиблим бійцем прибули військові побратими, представники командування Військово-морських сил ЗСУ, Рубіжанського – Кремінського військового комісаріату, керівництво Кремінського району і міста, колективи і учні міської ЗОШ № 1, професійно – технічного ліцею (там навчався Андрій), жителі міста і регіону. 
Маючи за плечима менше 20 років, хлопець зробив свого часу цілком усвідомлений вибір – йти захищати Батьківщину. 
Буквально у лютому – місяці цього року Андрій, перебуваючи у відпустці, на запрошення адміністрації рідної школи приходив поспілкуватись із учнями цього навчального закладу. Обіцяв допомогти у створенні на база шкільного музею експозиції, присвяченій проведенню АТО. Не встиг… . 
«Цінність людського життя не вимиріюється кількістю прожитих років. Ми дякуємо Богу за те, що дав нам такого побратима, як Андрій. Ми дякуємо рідним хлопця, а це дідусь і бабуся, які виховали справжнього чоловіка, справжнього воїна, справжнього морського піхотинця. Він до останньої своєї хвилини дорожив чорним беретом», - сказав капелан бригади під час церемонії громадського прощання. 
Голова Кремінської райдержадміністрації Наталя Чехута з сумом констатувала, що це вже третя подібна втрата для Кремінщини: «Дай Бог, щоб вона була останньою. Ми ніколи не забудемо Андрія Чуприну, нашого земляка, який віддав за кожного з нас своє молоде життя». 
Жодних слів не існує для того, щоб передати біль від такої втрати. За словами усіх, хто його знав, Андрій був дуже життєрадісною і світлою людиною. Віримо, що він не помер. Він просто перестав бути поруч.. .