Прес-центр21 травня 2018, 08:05

На Кремінщині пройшов районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Джура» («Сокіл»)

17-18 травня на базі позаміської бази відпочинку «Лісова галявина» проходив районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Джура» («Сокіл»). Цього року участь у грі взяли 18 команд, а це понад 150 дітей з усієї Кремінщини. 

Протягом двох днів джури змагалися і гартували свої навички у різноманітних конкурсах - муштровий впоряд, вміння володіти зброєю, змагання з фізичної вправності, надання першої долікарської допомоги,  інтелектуальні змагання з історії України, а також дивували своїми талантами під час представлення творчо-мистецького звіту рою.

На урочисте відкриття змагань підтримати учасників прийшли голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, начальник Луганського обласного ліцею з посиленою фізпідготовкою «Кадетський корпус ім. героїв Молодої гвардії» полковник Валерій Ємбаков та інші.

Місце рою (команди) визначалося за кількістю здобутих призових місць на різних етапах змагань.

Одже, переможцями районного етапу «Джури» стали учні Кремінської міської школи № 2, друге місце за командою Красноріченської школи, треті - варварівці.

Рій Кремінської ЗОШ № 2 представлятиме район на обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри, який відбудеться на початку червня.   

Як відомо, «Джура» («Сокіл») - всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, яка є засобом формування патріотичної свідомості та напрямком спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об'єднання дітей для виконання завдань гри. Гра проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України. Проводиться на загальнонаціональному рівні з 2012 року.