Прес-центр16 жовтня 2020, 15:10

На Кремінщині пройшов тиждень військово-патріотичного виховання

На Кремінщині пройшов тиждень військово-патріотичного виховання

Завершився тиждень військово-патріотичного виховання, в рамках якого в закладах освіти Кремінського району проходили  зустрічі з ветеранами, учасниками ООС, уроки мужності, інформаційні радіохвилини, патріотичні вікторини, артфлешмоби, спортивні змагання, квести тощо.

Малюки ДНЗ «Зірочка» під час інтегрованого заняття «Нащадки славних козаків»  познайомились  зі святом Покрова, змагалися в словесній вправі «Закінчи прислів'я», у спортивних вправах «Хто швидше добереться до другого берега», «Напої коня», перетягуванні канату, пограли в українську народну хороводну гру «Покрова», згадали українські народні страви і наприкінці заняття всі разом «зварили куліш». Також діти разом з батьками до цього свята зробили обереги нашим воїнам.

Вихованці ДНЗ «Катруся»  були учасниками незабутнього музично-спортивного свята «Ми - нащадки козаків!». Звучання гімну України, цікаві розповіді ведучої,змагання двох куренів «Сивий коник» та «Козацька шабля», музичні номери, інтелектуальна вікторина, нагородження та подарунки від ЛОВ НОК України зробили це дозвілля незабутнім для дітлахів.

У ДНЗ «Ластівка» відбувся  яскравий спортивний розважальний захід «Ми тепер не малюки, а вже справжні козаки!», свято народної пісні «З Україною в серці.

Визначною подією  на Кремінщині стало  відкриття у Кремінському ліцею № 1 пам’ятної дошки нашому земляку, випускнику освітнього закладу, учаснику АТО, бійцю 92 – ї бригади ЗСУ Вікторові Чорнобаю,  який загинув в бою під Красногорівкою Донецької області .

У філії Кремінського ліцею № 1 Житлівській гімназії відбулася спортивно-розважальна гра "Козацький гарт".

Юні новоастраханці стали учасниками уроків мужності «Слава героям України!», спортивно-розважальної та інтелектуально-командної гри «Козацькими стежками».

Мешканцям Невського дуже сподобалося гімназійне  свято «Козацькі розваги».

У Новокраснянському ліцеї відбувся спортивно-розважальний захід «Шляхами козацьких звитяг» та віртуальна історична мандрівка місцями військової слави.

Традиційна посвята в джури, уроки звитяги, відеолекторій «Патріот»  зібрав молодь  Варварівки.

Заклади освіти міста Кремінної протягом тижня перетворилися на осередки військової звитяги.

Години  спілкування «Чому потрібно захищати Батьківщину?», «Не питай, що твоя Батьківщина може зробити для тебе, запитай, що ти можеш зробити для Батьківщини», вікторина  «Як козаки за сіллю ходили», заняття дошкільнят про звичаї козаків та їх  вбрання відбулися у підрозділах Кремінського ліцею № 3.

Кремінський ліцей № 2 провів цикл заходів «Слава козацька», квест «Пропала булава», гру «Я - син свого народу», спортивне свято «Веселі козачата».

Несподіваною, дуже хвилюючою стала акція «Познайом друзів з героєм», проведена в Кремінському ліцеї № 4.  Фото батьків – учасників ООС, інформація про них розміщені в  газетах та листівках, виготовлених учнями.

Панорами творчих заходів «Ми – нащадки козаків» згуртувала учнів Кремінського ліцею № 5.

 У відомій в Україні Паланці імені Богдана Хмельницького Кудряшівської гімназії  відбулася святкова повірка з традиційними ритуалами, притаманними козацькому устрою закладу освіти. Важливий момент проведеного дійства - вшанування пам'яті загиблого односельця Горобинського Олександра, який героїчно загинув, захищаючи рідний край.